Carl Hoff Premium alliansringar

Ska ni gifta er?

Våra fina ringar finns i flera modeller och håller högsta kvalitet.

Juvelerare Carl Hoff har egen design och tillverkning av förlovningsringar och vigselringar. Vi har flera olika modeller, med eller utan diamanter och vi tillverkar ringarna i 18 k rött, vitt eller roséguld. Diamanterna vi använder oss av är Tw Vs (Top Wesselton, Very Small Inclusions). Är du intresserad av vårt förlovnings- och vigselsortiment, är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. För tillfället går det inte att köpa alla våra ringar på vår webshop.

Historien att bära vigselringar går ända tillbaka till romartiden. Då var det främst kvinnan som fick en ring av mannen. Idag är det båda som bär ring som ett bevis på den trohetsed man ger varandra som man och hustru vid vigseln. I Sverige bärs förlovnings- och vigselringen på vänstra handens ringfinger, likaså bär man ringarna i Storbritannien och USA. I de flesta andra västerländska länder bär man förlovnings- och vigselringarna på högra handens ringfinger.

Förlovningsringar och vigselringar från Carl Hoff AB

Hur en förlovnings- eller vigselring ska se ut finns det inga bestämmelser kring. Det är upp till var och ens tycke och smak. Modet ändras hela tiden vad gäller modell och färg på guldet. Idag är det vanligt att kvinnan får en enstenring vid förlovning och en alliansring vid vigseln. För mannens del är det vanligt med en slät ring som har både förlovningsdatumet och vigseldatumet ingraverat. Här nedan presenterar vi ett urval alliansringar från våra egna kollektion. Låt dig inspireras!

 • Castell alliansring

  Castell i 18 k vitguld här med 10 briljantslipade diamanter på totalt 1,0 ct Tw Vs. Skenan är lätt rundad ovantill med raka kanter med nätta klor som gör att briljanterna är i fokus. Castell kan även fås i 18 k röd- och roséguld.

 • Castell alliansring

  Castell i 18 k rödguld här med 10 briljantslipade diamanter på totalt 0,70 ct Tw Vs. Skenan är lätt rundad ovantill med raka kanter med nätta klor som gör att briljanterna är i fokus. Castell kan även fås i 18 k vit- och roséguld.

 • Castell alliansring

  Castell i 18 k roséguld här med 10 briljantslipade diamanter på totalt 0,30 ct Tw Vs. Skenan är lätt rundad ovantill med raka kanter med nätta klor som gör att briljanterna är i fokus. Castell kan även fås i 18 k röd- och vitguld.

 • Commitment alliansring

  Commitment alliansring i 18 k vitguld med sju briljantslipade diamanter på totalt 0,70 ct Tw Vs. Dekorativa spår i skenan och lite mer guld mellan briljanterna än modellen Castell. Commitment kan även fås i 18 k röd- och roséguld.

 • Trust alliansring

  Trust alliansring i 18 k rödguld med sju briljantslipade diamanter på totalt 0,70 ct Tw Vs. Fadenfattning runt briljanterna och mjuka former gör den bekväm att bära trots sin bredd. Trust alliansring kan även fås i 18 k vit- och roséguld.

 • Commitment alliansring pavé

  Commitment alliansring i 18 k vitguld med 30 briljantslipade diamanter på totalt 0,14 ct Tw Vs. Briljanterna är pavéfattade där stenarna sätts tätt ihop. Commitment alliansring kan även fås i 18 k röd- och roséguld.

To Top