Carl Hoff Premium släta ringar

Släta förlovnings- och vigselringar

En symbol för evig lycka

Traditionen med förlovningsringar kom till Sverige i och med kristendomens intågande. Idag är det är ett kärleksbevis till varandra, men inget löfte om giftermål. Man kan vara förlovad livet ut, men det är vanligt att par gifter sig inom ett par år. I Sverige är vi relativt unika eftersom vi tillsammans med Norge, Finland, Tyskland, Nederländerna och Brasilien är de enda länderna där både kvinnan och mannen får en ring vi förlovningen. Vid vigseln får kvinnan ytterligare en ring, vigselringen, medan mannens förlovningsring byter status från förlovningsring till vigselring. Förr var förlovningsringarna släta och i Sverige var vi ännu en gång unika med att även vigselringen var slät. På 1930-talet influerades vi av den amerikanska kulturen och alliansringen blev ett populärt val som vigselring. Idag väljer många kvinnor en solitärring som förlovningsring och en alliansring som vigselring. För männens del är släta ringar fortfarande vanligast.

Förlovnings- och vigselringar från Carl Hoff

Här nedan presenterar vi våra egna släta ringar som passar till förlovning och vigsel. Alla våra ringar är i 18 k guld och du kan få dem i vitguld, rödguld och roséguld. För närvarande går det inte att köpa våra förlovningsringar i webshopen, utan vi hänvisar till vår butik i Helsingborg.

 • Romance

  En rundad modell med tunn kant. Vår mest klassiska ring som påminner om hur förlovningsringar traditionsenligt har sett ut. Den här ringen är bekväm att ha på fingret och en perfekt modell om du vill ha en enkel slät ring. Vi erbjuder modellen från 2,5 mm upp till 6 mm bred. Romance är 1,8 mm hög (lägsta till högsta punkt). Pris från 3440 SEK i 18 k rödguld. Självklart kan du också få Romance i 18 k vitguld och 18 k roséguld.

 • Soft

  En rundad modell som är lite högre med mjuka kanter. En uppdaterad version av den traditionella förlovningsringen. Det här är en modell för dig som vill ha lite mer guld i ringen, men ändå vill ha det klassisk rundade utseendet. Soft är 2,5 mm hög och bygger således ut lite mer runt fingret. Vi erbjuder modellen från 3 mm upp till 8 mm bred. Pris från 5250 SEK i 18 k rödguld. Självklart kan du också få Soft i 18 k vitguld och 18 k roséguld.

 • Trust

  Den här modellen är vår mest bekväma ring med sina mjuka kanter och plan ovansida. Trust är vår bästsäljare och är en ring mellan det klassiska och moderna. Vi erbjuder ringen från 2,5 mm upp till 8 mm bred och Trust kan även fås 1,8 mm eller 2 mm hög. Den lägre höjden upplever många som mest bekväm. Pris från 3670 SEK. Självklart kan du även få den i 18 k vitguld och 18 k roséguld.

 • Commitment

  En ring som är något rundad och med raka kanter. Passar dig som både vill ha den mjuka siluetten men med en modern touch som är bekväm att bära på fingret. Commitment är 2 mm hög och vi erbjuder modellen från 1,5 mm upp till 8 mm bred. Pris från 3020 SEK i 18 k rödguld. Självklart kan du också få Commitment i 18 k vitguld och 18 k roséguld.

 • Ellegance

  En modell som är rak både ovantill och med raka kanter. Stilren och modern design som passar dig som inte vill ha den mjuka siluetten på fingret. Ellegance kan fås 1,8mm, 2,3 mm eller 2,9 mm hög och vi erbjuder modellen från 1,5 mm upp till 10 mm bred. Pris från 4060 SEK i 18 k rödguld. Självklart kan du också få Ellegance i 18 k vitguld och 18 k roséguld.

 • Edge

  En ring med rak ovansidan och raka kanter, men med en rundad insida som gör den här modellen mycket bekväm att bära på fingret trots sin höjd på 2,5 mm. På bilden har vi en matt yta på ringen, men du kan givetvis få den blank också.Vi erbjuder Edge från 4 mm upp till 9 mm bred. Pris från 6720 SEK. Självklart kan du även få den i 18 k vitguld och 18 k roséguld.

To Top